0
طلاق با عسر و حرج

طلاق با عسر و حرج چیست و چگونه اثبات می شود؟

بیشتر دعاوی موجود در دادگاه ها امروزه دعاوی خانوادگی است. مشکلات مالی و عدم توافق طرفین و اعتیاد مرد یا خیانت همسر و… همگی عواملی هستند که سبب جدایی و به خصوص طلاق با عسر و حرج است. موسسه پیام مشاور در زمینه مشاوره طلاق رایگان میتواند بهترین گزینه برای دریافت مشاوره آنلاین و تلفنی برای حل مشکلات شما باشد.

نکته جالب آنکه مرد هر وقت که بخواهد می تواند تصمیم بر جدایی و طلاق بگیرد. حتی بدون دلیل موجه و قانع کننده اما باید تمام حقوق زن، از نفقه و مهریه گرفته تا اجرت المثل را کامل پرداخت نماید.

در مقابل زوجه از این قدرت برخوردار نبوده و برای طلاق و جدایی باید دلیل منطقی که قاضی بپذیرد را بیان نماید. از بیشترین دلایل طلاق در سالهای اخیر طلاق با عسر و حرج است. در ادامه بر معنای طلاق با عسر و حرج و موارد آن و آثار حقوقی آن خواهیم پرداخت.

گاهی زندگی مشترک به نقطه ای و مرحله ای می رسد که جدایی و طلاق شاید برای هر دو طرف بهتر بوده است. ادامه این زندگی مشترک پر از نفاق و اختلاف و درگیری می تواند عواقب و آسیب های بسیاری را به دنبال آورد به مراتب خیلی بیشتر از ضرر های طلاق است. در صورتی که نیاز به وکیل تلفنی رایگان دارید با ما تماس بگیرید تا تمامی مراحل را برایتان بازگو کنیم.

حتی یک دعوا و پرونده خانوادگی ممکن است به یک پرونده کیفری مانند قتل بیانجامد پس طلاق همیشه هم بد و زشت نیست بلکه در بعضی از موارد لازم و ضروری است.

عُسر و حَرَج یعنی چه:

عسر و حرج در لغت به معنای سختی و مشکل و دشواری است. و در اصطلاح حقوقی به حالتی گویند که زن یا مرد با توجه به وضع موجود دیگر نمی توانند یکدیگر را تحمل کنند و هرگز نمی توانند زندگی مشترک داشته باشند.

 به شدت از یکدیگر کراهت دارند و زندگی به خصوص برای زن سخت و دشوار شده است. به این حالت عسر و حرج گویند. که راه چاره آن هم طلاق با عسر و حرج است البته با صرف ادعای سخت شدن زندگی مشترک نمیتوان طلاق گرفت.

زوجه باید موارد عسر و حرج و دلایل سخت شدن زندگی با چنین فردی را مطرح و با کمک وکیل خود آن را اثبات نماید.

موارد عسر و حرج

قانون گذار  به منظور ارائه تعریف معین و مشخص از عسر و حرج و اینکه در چه مواردی با استناد به آن می توان طلاق گرفت نمونه های آن را بیان نموده است که در ادامه اشاره خواهیم کرد:

1- اعتیاد شوهر به هر نوع مواد مخدر و حتی الکل

2- محکوم شدن مرد به زندان و حبس

3- ترک زندگی مشترک

4- ضرب و شتم زن به طور غیر معمول و تکرار این عمل

5- مریض شدن مرد و عدم امکان درمان آن

6- عدم پرداخت نفقه زن و عدم امکان الزام شوهر

7- عدم برقراری رابطه زناشویی یا جنسی با زوجه

طلاق با عسر و حرج1- اعتیاد شوهر به مواد مخدر :

در سالهای اخیر بیشترین دلیل طلاق زن از شوهر استناد به معتاد بودن شوهر است اما در بسیاری از موارد این دلیل توسط قضات رد شده و پذیرفته نیست. زیرا یکی از وظایف زن در زندگی مشترک وفاداری زن و کمک به شوهر در ناملایمات زندگی است و قضات با استناد به این نکته که وظیفه زن در ابتدا سعی در ترک دادن شوهر است.

به زنان گوش زد می کنند که شما باید تمام تلاش خود را برای ترک اعتیاد همسر انجام دهید سپس در صورت عدم ترک اعتیاد از طرف شوهر ، اقدام به طلاق با عسر و حرج کنید. بنابراین قضات در این زمینه تنها در صورتی اجازه طلاق می دهند که اعتیاد مرد خلل و شکاف بزرگی در زندگی ایجاد کرده باشد و امکان ترک اعتیاد مرد وجود نداشته باشد.

2- محکوم شدن مرد به زندان و حبس:

اگر مرد به هر دلیل به محکومیت کیفری دچار گردد و برای وی حکم زندان به مدت 5 سال یا بیشتر صادر شود زوجه می توان با استناد به حبس و زندانی بودن مرد به مدت 5 سال ، در خواست طلاق با عسر و حرج را نماید.

3-ترک زندگی مشترک:

گاهی مرد به یکباره و بدون دلیل منطقی و موجهی خانه و زندگی مشترک و زن خود را رها کرده و می رود. چنانچه این غیبت مرد به مدت 6 ماه طولانی و مداوم بوده، زن می تواند با کمک وکیل خانواده درخواست طلاق را تنظیم نماید.

همچنین اگر مرد 9 ماه متناوب و نه مداوم نیز زندگی و منزل را ترک کند زن میتواند دادخواست طلاق را به دادگاه تقدیم نمیاید.

4- ضرب و شتم:

اقدام به ضرب و شتم بانوان بسیار کاهش پیدا کرده در صورت ضرب و شتم زن توسط مرد اگر این عمل به صدمه بدنی زن منجر شود زوجه می تواند از شوهر خود شکایت کرده و ضمن تشکیل پرونده کیفری برای مرد تمام دیه خود را از وی بگیرد.

اگر مرد به صورت مداوم  این عمل یعنی ضرب و شتم را انجام دهد، زن می تواند با عسر و حرج طلاق بگیرد .

5- مبتلا شدن مرد به مریضی که درمان ندارد : 

اگر مرد به بیماری دچار شود که امکان درمان آن وجود نداشته باشد و ادامه زندگی در این شرایط برای زن سخت شود. زوجه می توان با ارائه مدارک اثبات کننده مریضی مرد و عدم امکان درمان آن درخواست طلاق با عسر و حرج نماید.

6- عدم پرداخت نفقه  به زن :

مطالبه نفقه از شوهر اولین اقدام در طلاق و جدایی زن از شوهر است. در بسیاری از موارد مرد در طول زندگی مشترک، نفقه زن که جزوه حقوق اولیه زن است شامل مسکن و لباس و مواد غذایی مورد نیاز و… را  نمی پردازد.

پس از اقدام قضایی زن، امکان الزام مرد حتی از طریق قضایی و قانونی نیز وجود ندارد. در چنین حالتی زن می تواند برای طلاق با عسر و حرج به دلیل پرداخت نکردن نفقه گذشته و حال اقدام نماید.

یک نکته مهم آن که زن می تواند با کمک وکیل دادگستری  علیه مرد به دلیل پرداخت نکردن نفقه شکایت کیفری انجام داده و وی را در صورت عدم پرداخت نفقه به زندان و حبس محکوم کند.

7- عدم برقراری رابطه زناشویی و جنسی با همسر:

این مورد بیشترین عامل طلاق در ماه های اخیر بوده است. مرد به هر دلیل اعم از مریضی یا عدم توانایی جنسی  نمی تواند با همسر خود رابطه زناشویی برقرار کند.

میلی و تمایلی برای ارتباط زناشویی ندارد در حالی که این مورد برای زوجه عذاب آور است.  سبب ورود حتی مشکلات روانی می شود. در نهایت  ادامه زندگی با این مرد سخت و دشوار شده و زن به دنبال طلاق با عسر و حرج با استناد به عدم برقراری رابطه زناشویی و جنسی می نماید که در اصطلاح به این نوع از طلاق طلاق جنسی نیز گفته می شود.

مرجع قضایی صالح:

مطرح شدن دعوای خانوادگی برای هر اقدامی از طلاق گرفته تا مطالبه مهریه و… در صلاحیت داگاه خانوادگی است. در این مورد نیز زوجه باید با مراجعه به وکیل دادگستری دادخواست را تنظیم نموده است. و در دادگاه دلایل خود را مطرح کرده و اعتیاد یا عدم توانایی مرد به برقرای رابطه زناشویی یا ترک زندگی یا عدم پرداخت نفقه و… را اثبات کند.

نحوه ارتباط با مرکز مشاوره حقوقی تلفنی پیام مشاور

مرکز مشاوره حقوقی « پیام مشاور » با استفاده از بهترین و مجرب ترین کارشناسان، وکلای دادگستری این افتخار را دارد، مشاوره حقوقی تلفنی را برای خدمت به هموطنان عزیز عرضه نماید.

مردم شریف ایران می توانند جهت ارتباط با ما از سراسر کشور با شماره ۹۰۹۹۰۷۲۹۴۵ از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن کد و پیش شماره از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب تماس گرفته و مشکلات حقوقی، قضایی، خانوادگی، خود را مطرح کرده و بصورت فوری پاسخ خود را از ما دریافت کنند.

مشاوره حقوقی تلفنی

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.