0

طلاق توافقی چیست؟( مراحل قانونی طلاق توافقی)

طلاق توافقی نوعی از طلاق در کشور ما به شمار می رود. در این نوع طلاق زوجین بدون هیچ درگیری در دادگستری، تمام مسائل را بررسی نموده و اقدام به طلاق می کنند. البته برای آغاز باید دادخواست به دادگاه ارسال کنند، پس از تایید دادگاه و صدور گواهی عدم امکان سازش، زوجین می توانند از یکدیگر به صورت توافقی طلاق بگیرند.

زمانی که صحبت از طلاق به میان می آید، همه افراد می گویند طلاق توافقی بهترین نوع است. به نظر شما چرا چنین تفکری در میان مردم کشور ما پرورش یافته است؟ شاهد هستیم که امروزه درصد بالایی در این کشور به راحتی اقدام به طلاق می نمایند. حال به دلایل مختلف.

طبق ماده ۱۱۴۳ کتاب قانون مدنی ایران، طلاق به دو صورت انجام می شود. طلاقی که بائن است، یعنی مرد بعد از طلاق به هیچ عنوان نمی تواند مجددا به زوجه رجوع کند؛ و طلاق رجعی که برای رجوع مرد بعد از طلاق عده ای مشخص می شود. حال باید بپرسیم طلاقی که بصورت توافقی است در کدام یک از این دسته ها قرار می گیرد؟

این طلاق همانطور که از نامش مشخص است، با توافق طرفین صورت می گیرد. یعنی هم زوج و هم زوجه باید با رضایت و در کمال عقل اقدام به طلاقی توافقی نمایند. پس از این که زوجین به توافق رسیدند، که دچار عدم سازش شده اند، باید برای برخی از مسائل مربوط به زندگی به دادگاه مراجعه کنند.

از جمله مسائلی همچون مهریه، حضانت فرزند، نفقه، جهیزیه و.. . برای اقدام به طلاق توافقی ابتدا باید به دادگاه خانواده مراجعه نمود. پس از آن با صدور دادخواست عدم امکان سازش، پرونده خود را به دادگاه ارسال نمایید. در صورتی که نیاز به وکیل تلفنی رایگان دارید با ما تماس بگیرید تا تمامی مراحل را برایتان بازگو کنیم.

طلاق توافقیمراحل دادخواست برای اقدام به طلاق توافقی

ابتدا باید بدانیم طبق قانون چه مدارکی برای اقدام به طلاق لازم است. مخصوصا طلاقی که به صورت توافقی انجام می شود. زوجین باید برای اقدام به طلاق شناسنامه و عقدنامه خود را به دادگاه ببرند. پس از آن با پر کردن فرم دادخواست، تمامی مواردی که بیان شد در مورد مهریه، نفقه و.. را مشخص نمایند. موسسه پیام مشاور در زمینه مشاوره طلاق رایگان میتواند بهترین گزینه برای دریافت مشاوره آنلاین و تلفنی برای حل مشکلات شما باشد.

پس از این که دادخواست طلاق توافقی تکمیل گردید، طبق اصول کلی دادگاه موظف است تکلیف این زوجین را مشخص کند. ابتدا دادگاه به زوجین تکلیف می نماید که داوری مورد اعتماد را به دادگاه معرفی کنند. این داوران وظیفه دارند تا با زوجین مذاکره نموده و برای دوام ازدواج تلاش کنند.

پیشنهاد می شود مقاله ” مشاوره خانواده تلفنی ” را مطالعه کنید.

در صورتی که داوران مشخص شده توسط زوجین، و تایید شده توسط دادگاه موفق نشدند به نتیجه مورد نظر برسند، گزارش عملکرد خود را به دادگاه ارسال می کنند. پس از آن دادگاه طبق دادخواست طلاق توافقی زوجین، گواهی عدم امکان سازش برای آنها صادر می کند.

مدارک مورد نیاز برای اقدام به طلاق توافقی

پس از زوجین می توانند به راحتی با ارائه گواهی عدم سازش، کارت ملی، شناسنامه، به دفتر خانه های طلاق، صیغه طلاق را جاری نمایند. به همین راحتی طلاق توافقی صورت می گیرد. گواهی عدم امکان سازش که توسط دادگاه برای زوجین صادر می شود، ۳ ماه اعتبار دارد. یعنی اگر در طول این ۳ ماه زوجین اقدام به طلاق نکنند، گواهی از اعتبار ساقط می شود.

از آنجایی که تمامی مراحل این نوع از طلاق به صورت توافقی انجام می شود، کم دردسرترین روش برای جدایی زوجین به شمار می رود. می دانیم که شوراهای حل اختلاف معمولا وظیفه دارند تا در برقراری سازش بین زوجین متقاضی طلاق دخالت کنند. اما طلاق توافقی مسئله ای مجزا است.

زیرا در این نوع طلاق زوجین پیش از دادخواست طلاق، در مورد تمامی مسائل مربوط به زندگی مشترک خود به توافق رسیده اند. اما اگر به درخواست خود نیاز به مذاکره و یا سازش داشته باشند، به شوراهای حل اختلاف مراجعه می کنند.

نکته مهمی که در مورد طلاق توافقی باید بیان نماییم این است که، در این نوع طلاق نیازی نیست زوجین مدارک و دلایل محکمه پسند با خود به همراه داشته باشند. زیرا تمامی شرایط طلاق را با یکدیگر مورد بررسی قرار داده و به توافق کلی رسیده اند.

طلاق توافقیمعایب طلاق زوجین به صورت توافقی

درست است که طلاق بصورت توافقی از نوع کم دردسر و آسان است. اما این نوع نیز معایب و مشکلات خود را به همراه دارد. از آنجایی که به صورت توافقی انجام گرفته است، هیچ اجباری برای حضور شوهر در محضر وجود ندارد.

مگر این که طرفین با یکدیگر توافق نمایند که الزام به حضور در محضر وجود دارد. حتما باید این مسئله در دادخواست طلاق توافقی ذکر گردد. در این صورت است که می توان این درخواست را در حکم دادگاه منعکس کرده و الزام حضور شوهر در دادگاه را به تعهد تبدیل نمود.

مزایای طلاق توافقی

این نوع طلاق دارای مزایای بسیاری نیز می باشد. از جمله مزایای آن می توانیم به عدم تشکیل پرونده های بسیار در دادگستری اشاره نماییم. علاوه بر آن نیازی نیست زوجینی که به دنبال طلاقی توافقی هستند، مکررا به دادگستری مراجعه نمایند.

از جمله طلاق هایی به شمار می رود، که احتمال رجوع مجدد زوجین برای تشکیل زندگی ای جدید بسیار زیاد است. زیرا این زوجین بدون هیچ ناراحتی و یا مشکلی حاد از یکدیگر جدا شده اند. پس احتمال این که پس از سالها مجددا به سمت یکدیگر رجوع نمایند، بالا است.

زوجینی که به صورت توافقی با یکدیگر طلاق می گیرند، نسبت به طلاق های دیگر استرس کمتری به فرزندان خود می دهند. در این نوع بین خانواده های زوجین و حتی خود زوجین نیز درگیری کمتری مشاهده می شود. این نکته می تواند بسیار حائز اهمیت باشد.

طلاق توافقی زوجینمراحل طلاق به صورت توافقی توسط رویه دادگاه

اگر زوجین خود اقدام به معرفی داور برای مذاکره به دادگاه ننمایند، دادگاه خود راسا اقدام به انتخاب داور می نماید. شرایط داور طبق قانون مشخص شده است. دادگاه پیش از صدور گواهی عدم امکان سازش برای طلاق توافقی باید از باردار نبودن زن اطمینان حاصل نماید.

از این رو باید ابتدا زن را برای معاینه به پزشکی که مورد اعتماد دادگاه باشد(پزشکی قانونی)، معرفی نمود. یا این که زن خود اقرار نماید که باردار نیست و دادگاه بر اساس اقرار زن، مراتب را گواهی کند. پس از آن دادگاه اقدام به صدور گواهی عدم امکان سازش می نماید.

اگر مرد به هر دلیلی در دادگاه حاضر نشد، زن می تواند به دفترخانه مراجعه نموده و برای شوهر احضاریه ای بفرستد. اگر باز هم شوهر در دادگاه حاضر نشد، زن باید اقدام به گرفتن وکالت در توکیل نمایند( قاضی وکالت را به زن منتقل می کند تا زن به جای شوهر اقدام به ثبت طلاق نماید).

این تقاضا را باید قاضی تایید نماید. در غیر این صورت امکان چنین حرکتی وجود نخواهد داشت. زیرا طبق قانون طلاق دهنده مرد می باشد. (برای اطلاعات بیشتر مقاله طلاق از طرف مرد را مطالعه کنید)

مقاله مرتبط :

  • آثار حقوقی طلاق
  • وکیل تلفنی ۲۴ ساعته
  • قانون طلاق در ایران
  • حق طلاق زن

نحوه ارتباط با مرکز مشاوره حقوقی پیام مشاور

مرکز مشاوره حقوقی « پیام مشاور » با استفاده از بهترین و مجرب ترین کارشناسان، وکلای دادگستری این افتخار را دارد، مشاوره حقوقی تلفنی را برای خدمت به هموطنان عزیز عرضه نماید. مردم شریف ایران می توانند جهت ارتباط با ما از سراسر کشور با شماره ۰۲۱۹۱۰۹۹۲۵۸ از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن کد وپیش شماره از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب تماس گرفته و مشکلات حقوقی، قضایی، خانوادگی، خود را مطرح کرده و بصورت فوری پاسخ خود را از ما دریافت کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Moshaver Icon
Call Call Eitaa