0
وکالت در طلاق

وکالت در طلاق توسط زوجین چگونه است؟

وکالت در طلاق یا حق طلاق در اصل نوعی قرارداد میان زوجین به شمار می رود. این قرارداد ممکن است در سند رسمی ازدواج قید گردد. یا این که پس از جاری شدن صیغه عقد در محضر تنظیم شود. در هر دو حالت مرد به زن حق وکالت در طلاق خود را اعطا می کند نه واگذاری کامل. باید بگوییم طبق قانون مدنی ایران، هم زوج و هم زوجه قادر هستند وکالت در طلاق به دیگری بدهند. در میان عامه این وکالت همان حق طلاق محسوب می شود. نه تنها برای طلاق، بلکه برای هر عمل حقوقی می توان به دادگاه مراجعه نمود و وکالت داد. موسسه پیام مشاور در زمینه مشاوره طلاق رایگان میتواند بهترین گزینه برای دریافت مشاوره آنلاین و تلفنی برای حل مشکلات شما باشد.

از آنجایی که طبق قانون ایران طلاق با مرد است، زوج حق دارد وکالت در طلاق را به زوجه خود بدهد. البته باید بگوییم که زوج قادر است برای طلاق به هر کسی وکالت دهد.

می دانیم که وکالت خود نوعی قرارداد جایز در قانون به شمار می رود. یعنی هر کدام از طرفین که بخواهند وکالت در طلاق به دیگری دهند، می توانند وکالت خود را به هم بزنند. البته می توانید توسط دفتر اسناد رسمی، وکالت بلاعزل به دیگری دهید. در صورتی که نیاز به وکیل تلفنی رایگان دارید با ما تماس بگیرید تا تمامی مراحل را برایتان بازگو کنیم.

وکالت در طلاقمفاد وکالت در طلاق و اهمیت آن 

زمانی که اقدام به دادن وکالتنامه طلاق می نمایید، باید بدانید که مفاد آن از اهمیت بالایی برخوردار است. معمولا وکالت گرفتن زن از مرد به دو طریق ممکن است. اولین روش به صورت ضمن عقد نکاح انجام می شود.

این نوع وکالت در طلاق معمولا در سند رسمی قید می گردد. از این رو زوجه به راحتی قادر است با مراجعه به دفتر خانه اسناد رسمی این وکالتنامه را از جانب زوج دریافت نماید.

وکالت در طلاق در خارج از کشور چگونه می باشد؟

روش دیگر دریافت وکالتنامه، در صورتی که زوج خارج از کشور باشد صورت می گیرد.در این روش زوج میتواند با مراجعه به سفارتخانه یا کنسولگری ایران در کشور مزبور، وکالت در طلاق را به زوجه و یا شخص دیگری اعطا نمایید. حتما باید این نکته را بدانید که در وکالتنامه هایی که خارج از کشور تنظیم می شوند، باید سفارت یا کنسولگری در جریان قضایا باشد.

از آنجایی که عقد دائم از نوع قرارداد لازم به شمار می رود( قرار دادی که هیچ یک از طرفین نمی توانند آن را بر هم بزنند)، در این حالت مرد یا زوج قادر نخواهد بود این وکالت در طلاق خود را عزل کند. به این شکل وکالتنامه طلاق زوج در عقد نامه به ثبت می رسد.

اما اگر وکالت در طلاق بعد از جاری شدن عقد، و در محضر به شخص دیگری اعطا شود، مرد قادر است این وکالتنامه خود را عزل نماید. مگر این که برای وکالتنامه طلاق خود زمان تعیین نموده باشد. اصولا در عرف جامعه، زمانی که مرد تصمیم می گیرد وکالت در طلاق را به دیگری اعطا نماید، در خود وکالتنامه عزل یا عدم عزل آن قید می شود. به همین دلیل چندان نباید در این مورد نگران بود.

یک نکته مهم که باید در مورد وکالت در طلاق بیان نماییم، این است که وکالتنامه حق طلاق که از جانب مرد به زن داده می شود، به این معنا نیست که مرد دیگر قادر نیست همسر خود را طلاق دهد. زیرا طبق قانون مرد است که طلاق دهنده به شمار می رود.

 به منزله ی اعطای حق طلاق به زوجه و یا شخص دیگر است. نه به معنای واگذاری کامل و تام حق طلاق به دیگری. وکالت در طلاق

نکات خاص و ریز در مورد وکالتنامه طلاق

باید بگوییم قانون ایران درمورد طلاق مواد بسری دارد. یکی از قوانین جزئی در مورد واگذاری وکالت در طلاق به دیگری توسط زوج، این است که مرد قادر است به هر کسی که بخواهد حق طلاق دهد. مثلا تصور کنید شخصی خود در خارج از کشور می باشد در حالی که همسر او تقاضای طلاق نموده است، یا خواستار طلاق است.

زوج می تواند در کشور مورد نظر، وکالت در طلاق را به برادر یا هر شخص دیگر خود واگذار کند. کافیست برای این کار به سفارت خانه و یا کنسولگری ایران در آن کشور مراجعه نموده و اقدام به تنظیم وکالتنامه ای دال بر طلاق همسرش نماید.

این نکته را در نظر داشته باشید که صرفا داشتن وکالتنامه طلاق در دست زن، به این منزله نیست که او قادر است از آن استفاده نماید. زوجه نمی تواند وکالت در طلاق بدون داشتن وکیل دادگستری اعمال کند. تنها کسی که می تواند وکالتنامه را در دادگاه مورد استفاده قرار دهد، وکیل دادگستری است.

با این شرایط اگر زنی بخواهد از همسر خود بر طبق وکالت در طلاق که از وی دریافت کرده است اقدام کند، باید از جانب همسر خود وکیل انتخاب نموده و این وکیل به نوعی مع الواسطه شوهر زن به شمار می رود. پس از آن می تواند اقدام به طلاق نماید.

این که متن وکالت در طلاق کامل باشد یا ناقص نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. باید بگوییم متاسفانه بیشتر وکالتنامه های طلاقی که در دفتر اسناد رسمی تنظیم می شوند، ناقص هستند. از آن بدتر وکالتنامه طلاقی است که مرد در سند رسمی عقد خود به زن می دهد. 

که این وکالتنامه نیز مشکلات خاص خود را دارد. حتما باید در این خصوص به وکیل مجرب و کارکشته ای مراجعه نمایید. تا مبادا در این مسیر به مشکل بربخورید. در مورد مدت زمان نیز باید بگوییم که زمان طلاق توافقی را دارد.

مدارک مورد نیاز برای انجام طلاق با وکالت

برای شروع طلاق با وکالتنامه، باید مدارک لازم را به همراه داشته باشید. مدارک مهم عبارتند از سند رسمی ازدواج، رونوشتی از شناسنامه زوجه، کپی کارت ملی زوجه، کپی از شناسنامه زوج، و در انتها اصل وکالت در طلاق محضری.

علاوه بر موارد یاد شده در طلاق با وکالتنامه نیز زوجه باید حتما گواهی مربوط به عدم بارداری خود را با دیگر مدارک به همراه داشته باشد. حتما از خودتان می پرسید آیا زوجه ای که وکالت در طلاق دارد، می تواند مهریه خود را مطالبه کند؟

باید بگوییم پاسخ این سوال در متن وکالتنامه قید گردیده است. در برخی موارد مرد با دادن وکالت به زن، کل مهریه و یا بخشی از آن را بذل می نماید. پس این مسئله نوعی توافق بین زوجین به شمار می رود.

نحوه ارتباط با مرکز مشاوره حقوقی تلفنی پیام مشاور

مرکز مشاوره حقوقی «پیام مشاور» با استفاده از بهترین و مجرب ترین کارشناسان، وکلای دادگستری این افتخار را دارد، مشاوره حقوقی تلفنی را برای خدمت به هموطنان عزیز عرضه نماید.

مردم شریف ایران می توانند جهت ارتباط با ما از سراسر کشور با شماره ۹۰۹۹۰۷۲۹۴۵ از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن کد وپیش شماره از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب تماس گرفته و مشکلات حقوقی، قضایی، خانوادگی، خود را مطرح کرده و بصورت فوری پاسخ خود را از ما دریافت کنند.

مشاوره حقوقی تلفنی
مشاوره حقوقی تلفنی

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.