طلاق از طرف زن (12 راه برای طلاق از طرف زن)
علاقه به ازدواج و تشکيل خانواده از اميالي است که خداوند در درون آدمي قرار داده است. تا زن و مرد بتوانند مايه آرامش و تعالي يکديگر باشند. اين پيمان مورد احترام تمام اديان و قوانين جهاني بوده است. هر قانونی سعی دارد با توجه به شرايط اجتماعي موجود، بستر مناسبي را براي ازدواج افراد ايجاد کند. و حمايت هايي را جهت استحکام اين پيوند فراهم نمايد.
بر اساس قانون مدني کشورمان نيز زن و شوهر بايستي حسن معاشرت را با يکديگر داشته باشند. و سعي در تقويت پايه هاي خانواده شان داشته باشند. اما بقاي يک رابطه گاها به دليل مشکلاتي که در طول زندگي بوجود مي آيد، لزوما نتيجه اي مطلوب را در بر ندارد و يکي از طرفين مجبور می باشد که خود را از مشکلات و معظلات ناشي از اين رابطۀ نادرست برهاند. که راه حل آن طلاق می باشد. در صورتی که نیاز به وکیل تلفنی رایگان دارید با ما تماس بگیرید تا تمامی مراحل را برایتان بازگو کنیم.
يکي از اين راه ها طلاق است. قانون حق جدا شدن را که طلاق ناميده مي شود به مرد اعطا کرده است (در این باره مقاله طلاق از طرف مرد را بخوانید) اما بر اساس مواد 1120 الي 1142 مواردي را ذکر کرده است که زن نيز مي تواند طلاق از طرف زن نام برد. موسسه پیام مشاور در زمینه مشاوره طلاق رایگان میتواند بهترین گزینه برای دریافت مشاوره آنلاین و تلفنی برای حل مشکلات شما باشد.
12 راه برای طلاق از طرف زن
قانون شرايط 12 گانه ای را نام مي برد. که زن مي تواند با استفاده از آنها به دادگاه رجوع کرده و طلاق خود را از همسرش مطالبه کند. اين شرايط در کل مواردی هستند که باعث سختی و رنج زن در ادامه زندگي مشترک مي شود. که ذيلا هر کدام از اين موارد توضيح داده خواهد شد:
الف) درخواست طلاق از طرف زن به علت نپرداختن نفقه:
پرداخت نفقه از وظايف مرد بوده و در صورتي که وي از اين کار سر باز زند علاوه بر اينکه مرتکب يک جرم شده است. دادگاه وي را به پرداخت نفقه مجبور مي کند. اما در صورتي که به هر طريق اجبار وي ممکن نباشد ويا اساسا قدرت مالي پرداخت نفقه را نداشته باشد. زن اجازه اين را خواهد يافت که از دادگاه درخواست طلاق نمايد. (در این باره مقالات نفقه چیست و شرایط پرداخت نفقه را بخوانید)
ب) غيبت طولاني شوهر:
در صورتي که شوهر براي مدتي طولاني مفقود الاثر باشد. يعني هيچ اطلاع و نشانه اي از وي وجود نداشته باشد. با درخواست زوجه دادگاه مي تواند طلاق از طرف زن را مورد بررسي قرار دهد. قانون حداقل اين مدت را 4 سال در نظر گرفته است. که پس از درخواست طلاق از طرف زن، دادگاه با استفاده آگهي روزنامه و مطمئن شدن از مفقودالاثر بودن مرد، حکم طلاق زن را مي تواند صادر نمايد.
ج) جنون:
در صورتي که شوهر مبتلا به جنون شود، درخواست طلاق از طرف زن درست خواهد بود. جنون يا همان ديوانگي و زوال عقل در اثر برخي بيماري ها مي تواند به صورت دائم يا ادواري ايجاد شود. که قانون در هر دو حالت به زن اجازه طلاق مي دهد.
نکته: جنون ادواري حالتي است که در آن فرد مکررا دچار جنون شده سپس به حالت عادي باز مي گردد. و اين رويه مرتب تکرار شود.
د) دروغ شوهر در مورد يک صفت:
بر اساس قانون در صورتي که شوهر مدعي صفتي براي خود باشد. مثلا بگويد که من پزشک هستم با فلان مبلغ درآمد. و اين صفت نيز براي زن مهم باشد که در عقد صراحتا از آن نام برده شده باشد. و مرد در واقع فاقد آن صفت باشد. طلاق از طرف زن درست بوده و به دليل موجود نبودن اين صفت با درخواست زن، دادگاه مي تواند حکم به طلاق بدهد.
ه) عسر و حرج:
در صورتي که ادامه زندگي براي زن باعث ناراحتي و رنج فراوان وي شود، دادگاه به درخواست طلاق از طرف زن پاسخ مثبت خواهد داد. باوجود اينکه زن يا وکيل بايستي اين مورد را براي قاضي توجيه کرده و وي را به اقناع برسانند،
زن چگونه می تواند تقاضای طلاق کند؟
اول: اگر در طول يکسال مرد زندگي مشترک و خانه اي را که زوجه قانونا در آن سکونت دارد. شش ماه مداوم يا نه ماه متناوبا ترک نمايد.
دوم: معتاد بودن شوهر به هرکدام از مواد مخدر و مشروبات الکلي، در صورتي که از ترک نيز امتناع نمايد. يا اجبار وي به ترک در يک مدت مشخص امکان پذير نباشد.
سوم: از ديگر موارد عسر و حرج زنداني شدن مرد به پنج سال جبس يا بيشتر است.
چهارم: در صورتي که مرد همسرش را مورد ضرب و شتم و آزار قرار دهد. يا اينکه خلاف شان زن با وي رفتار نمايد و سو رفتار داشته باشد نيز باعث عسر و حرج زن مي شود.
نکته : سو رفتار را قاضي با توجه به فرهنگ زن ارزيابي خواهد کرد. که اين مورد لازم نيست حتما کتک زدن باشد بلکه توهين و ديگر بدرفتاري ها نيز مي تواند در اين قبيل قرار گيرد.
پنجم: در صورتي که مرد به يک بيماري سخت رواني، مسري يا هر نوع بيماري سختي که زندگي مشترک را با مشکل مواجه کند. که درمان پذير نبوده يا احتمال درمان ضعيف باشد.
در صورتي که هر کدام از اين موارد پنج گانه موجود باشد عسر و حرج زن مسلم است و درخواست طلاق از طرف زن صحيح خواهد بود.
آیا مردی که ناتوانی جنسی داشته باشد زن می تواند حق طلاق داشته باشد؟
از ديگر موراد امکان درخواست طلاق از طرف زن، حالتي است که مرد ناتوان در برقراری ارتباط جنسی باشد که اين مورد مي تواند به دليل بيماري باشد يا اينکه آلت تناسلي مرد قطع شده باشد. ناتواني دايمي در برقراري رابطه جنسي قبل از ازدواج يا پس از آن نيز براي زن حق طلاق ايجاد مي کند.
نکته: در مورد بيماري يا ناتواني در برقراري رابطه جنسي زن در صورتي مي تواند تقاضاي طلاق نمايد که قبل از ازدواج اطلاعي از اين بيماري و مشکلات نداشته باشد وگرنه حق طلاق نخواهد داشت.
چه مواردی در سند ازدواج مورد قبول زوج قرار مي گيرد که در صورت وجود آنها زن حق طلاق خواهد يافت؟
اول: در صورتي که مرد بدون اجازه زنش، همسر ديگري اختيار کند، دراخوست طلاق از طرف زن موجه بوده و وي حق طلاق خواهد داشت. نکته: ازواج دوم اعم از ازدواج دائم يا موقت است.
دوم: در صورتي که پس از عقد ازدواج، مرد تا مدت زيادي در تهيه خانه و آغاز زندگي مشترک تعلل نمايد، زن حق طلاق خواهد داشت.
سوم: چنانچه ثابت شود که زوج قدرت باروري نداشته و بچه دار نمي شود هر چند که با استفاده از روش هاي جديد باروري همانند لقاح مصنوعي اين کار امکان پذير باشد، زن حق طلاق خواهد داشت.
چهارم: اشتغال نامتعارف مرد: در صورتي که مرد داراي شغلي باشد که با توجه به شرايط خانوادگي زن، باعث لطمه به شخصيت وي باشد و اين قضيه نيز براي دادگاه ثابت شود، زن حق طلاق خواهد داشت.
در صورت وجود هر کدام از شرايط مذکور، درخواست طلاق زن مورد قبول دادگاه خواهد بود. البته در باب مهريه بايد بگوييم، در صورتي که زن با استفاده از شرايط مذکور طلاق بگيرد هيچ لطمه اي بر مهريه وي وارد نخواهد شد و زن قادر خواهد بود که تمام و کمال مهريه را بگيرد. (مقالات بیشتر درباره مهریه را از اینجا بخوانید).
نحوه ارتباط با مرکز مشاوره حقوقی تلفنی پیام مشاور
مرکز مشاوره حقوقی « پیام مشاور » با استفاده از بهترین و مجرب ترین کارشناسان، وکلای دادگستری این افتخار را دارد، مشاوره حقوقی تلفنی شبانه روزی را برای خدمت به هموطنان عزیز عرضه نماید.
مردم شریف ایران می توانند جهت ارتباط با ما از سراسر کشور با شماره ۹۰۹۹۰۷۲۹۴۵ از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن کد و پیش شماره از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب تماس گرفته و مشکلات حقوقی، قضایی، خانوادگی، خود را مطرح کرده و بصورت فوری پاسخ خود را از ما دریافت کنند.