0

طلاق از طرف زن (۱۲ راه برای طلاق از طرف زن)

علاقه به ازدواج و تشکیل خانواده از امیالی است که خداوند در درون آدمی قرار داده است. تا زن و مرد بتوانند مایه آرامش و تعالی یکدیگر باشند. این پیمان مورد احترام تمام ادیان و قوانین جهانی بوده است. هر قانونی سعی دارد با توجه به شرایط اجتماعی موجود، بستر مناسبی را برای ازدواج افراد ایجاد کند. و حمایت هایی را جهت استحکام این پیوند فراهم نماید. مرکز مشاوره حقوقی پیام مشاور در زمینه مشاوره طلاق رایگان میتواند بهترین گزینه برای دریافت مشاوره آنلاین و تلفنی برای حل مشکلات شما باشد.

بر اساس قانون مدنی کشورمان نیز زن و شوهر بایستی حسن معاشرت را با یکدیگر داشته باشند. و سعی در تقویت پایه های خانواده شان داشته باشند. اما بقای یک رابطه گاها به دلیل مشکلاتی که در طول زندگی بوجود می آید، لزوما نتیجه ای مطلوب را در بر ندارد و یکی از طرفین مجبور می باشد که خود را از مشکلات و معظلات ناشی از این رابطۀ نادرست برهاند. که راه حل آن طلاق می باشد. در صورتی که نیاز به وکیل تلفنی رایگان دارید با ما تماس بگیرید تا تمامی مراحل را برایتان بازگو کنیم.

یکی از این راه ها طلاق است. قانون حق جدا شدن را که طلاق نامیده می شود به مرد اعطا کرده است  (در این باره مقاله طلاق از طرف مرد را بخوانید) اما بر اساس مواد ۱۱۲۰ الی ۱۱۴۲ مواردی را ذکر کرده است که زن نیز می تواند طلاق از طرف زن نام برد.

۱۲ راه برای طلاق از طرف زن

قانون شرایط ۱۲ گانه ای را نام می برد. که زن می تواند با استفاده از آنها به دادگاه رجوع کرده و طلاق خود را از همسرش مطالبه کند. این شرایط در کل مواردی هستند که باعث سختی و رنج زن در ادامه زندگی مشترک می شود. که هر کدام از این موارد توضیح داده خواهد شد:

الف) درخواست طلاق از طرف زن به علت نپرداختن نفقه:

پرداخت نفقه از وظایف مرد بوده و در صورتی که وی از این کار سر باز زند علاوه بر اینکه مرتکب یک جرم شده است. دادگاه وی را به پرداخت نفقه مجبور می کند. اما در صورتی که به هر طریق اجبار وی ممکن نباشد ویا اساسا قدرت مالی پرداخت نفقه را نداشته باشد. زن اجازه این را خواهد یافت که از دادگاه درخواست طلاق نماید. (در این باره مقالات نفقه چیست و شرایط پرداخت نفقه را بخوانید)

ب) غیبت طولانی شوهر:

در صورتی که شوهر برای مدتی طولانی مفقود الاثر باشد. یعنی هیچ اطلاع و نشانه ای از وی وجود نداشته باشد. با درخواست زوجه دادگاه می تواند طلاق از طرف زن را مورد بررسی قرار دهد. قانون حداقل این مدت را ۴ سال در نظر گرفته است. که پس از درخواست طلاق از طرف زن، دادگاه با استفاده آگهی روزنامه و مطمئن شدن از مفقودالاثر بودن مرد، حکم طلاق زن را می تواند صادر نماید.

ج) جنون:

در صورتی که شوهر مبتلا به جنون شود، درخواست طلاق از طرف زن درست خواهد بود. جنون یا همان دیوانگی و زوال عقل در اثر برخی بیماری ها می تواند به صورت دائم یا ادواری ایجاد شود. که قانون در هر دو حالت به زن اجازه طلاق می دهد.

نکته: جنون ادواری حالتی است که در آن فرد مکررا دچار جنون شده سپس به حالت عادی باز می گردد. و این رویه مرتب تکرار شود.

د) دروغ شوهر در مورد یک صفت:

بر اساس قانون در صورتی که شوهر مدعی صفتی برای خود باشد. مثلا بگوید که من پزشک هستم با فلان مبلغ درآمد. و این صفت نیز برای زن مهم باشد که در عقد صراحتا از آن نام برده شده باشد. و مرد در واقع فاقد آن صفت باشد. طلاق از طرف زن درست بوده و به دلیل موجود نبودن این صفت با درخواست زن، دادگاه می تواند حکم به طلاق بدهد.

طلاق از طرف زن

ه) عسر و حرج:

در صورتی که ادامه زندگی برای زن باعث ناراحتی و رنج فراوان وی شود، دادگاه به درخواست طلاق از طرف زن پاسخ مثبت خواهد داد. باوجود اینکه زن یا وکیل بایستی این مورد را برای قاضی توجیه کرده و وی را به اقناع برسانند،

زن چگونه می تواند تقاضای طلاق کند؟  

اول: اگر در طول یکسال مرد زندگی مشترک و خانه ای را که زوجه قانونا در آن سکونت دارد. شش ماه مداوم یا نه ماه متناوبا ترک نماید.  

دوم: معتاد بودن شوهر به هرکدام از مواد مخدر و مشروبات الکلی، در صورتی که از ترک نیز امتناع نماید. یا اجبار وی به ترک در یک مدت مشخص امکان پذیر نباشد.

سوم: از دیگر موارد عسر و حرج زندانی شدن مرد به پنج سال جبس یا بیشتر است.   

چهارم: در صورتی که مرد همسرش را مورد ضرب و شتم و آزار قرار دهد. یا اینکه خلاف شان زن با وی رفتار نماید و سو رفتار داشته باشد نیز باعث عسر و حرج زن می شود. 

نکته : سو رفتار را قاضی با توجه به فرهنگ زن ارزیابی خواهد کرد. که این مورد لازم نیست حتما کتک زدن باشد بلکه توهین و دیگر بدرفتاری ها نیز می تواند در این قبیل قرار گیرد.  

پنجم: در صورتی که مرد به یک بیماری سخت روانی، مسری یا هر نوع بیماری سختی که زندگی مشترک را با مشکل مواجه کند. که درمان پذیر نبوده یا احتمال درمان ضعیف باشد. 

در صورتی که هر کدام از این موارد پنج گانه موجود باشد عسر و حرج زن مسلم است و درخواست طلاق از طرف زن صحیح خواهد بود.

آیا مردی که ناتوانی جنسی داشته باشد زن می تواند حق طلاق داشته باشد؟

 از دیگر موراد امکان درخواست طلاق از طرف زن، حالتی است که مرد ناتوان در برقراری ارتباط جنسی باشد که این مورد می تواند به دلیل بیماری باشد یا اینکه آلت تناسلی مرد قطع شده باشد. ناتوانی دایمی در برقراری رابطه جنسی قبل از ازدواج یا پس از آن نیز برای زن حق طلاق ایجاد می کند.  

نکته: در مورد بیماری یا ناتوانی در برقراری رابطه جنسی زن در صورتی می تواند تقاضای طلاق نماید که قبل از ازدواج اطلاعی از این بیماری و مشکلات نداشته باشد وگرنه حق طلاق نخواهد داشت.

 چه مواردی در سند ازدواج مورد قبول زوج قرار می گیرد که در صورت وجود آنها زن حق طلاق خواهد یافت؟

اول: در صورتی که مرد بدون اجازه زنش، همسر دیگری اختیار کند، دراخوست طلاق از طرف زن موجه بوده و وی حق طلاق خواهد داشت.   نکته: ازواج دوم اعم از ازدواج دائم یا موقت است.

دوم: در صورتی که پس از عقد ازدواج، مرد تا مدت زیادی در تهیه خانه و آغاز زندگی مشترک تعلل نماید، زن حق طلاق خواهد داشت.

سوم: چنانچه ثابت شود که زوج قدرت باروری نداشته و بچه دار نمی شود هر چند که با استفاده از روش های جدید باروری همانند لقاح مصنوعی این کار امکان پذیر باشد، زن حق طلاق خواهد داشت.

چهارم: اشتغال نامتعارف مرد: در صورتی که مرد دارای شغلی باشد که با توجه به شرایط خانوادگی زن، باعث لطمه به شخصیت وی باشد و این قضیه نیز برای دادگاه ثابت شود، زن حق طلاق خواهد داشت.

در صورت وجود هر کدام از شرایط مذکور، درخواست طلاق زن مورد قبول دادگاه خواهد بود. البته در باب مهریه باید بگوییم، در صورتی که زن با استفاده از شرایط مذکور طلاق بگیرد هیچ لطمه ای بر مهریه وی وارد نخواهد شد و زن قادر خواهد بود که تمام و کمال مهریه را بگیرد. (مقالات بیشتر درباره مهریه را از اینجا بخوانید).

نحوه ارتباط با مرکز مشاوره حقوقی تلفنی پیام مشاور

مرکز مشاوره حقوقی پیام مشاور با استفاده از بهترین و مجرب ترین کارشناسان، وکلای دادگستری این افتخار را دارد، مشاوره حقوقی تلفنی شبانه روزی را برای خدمت به هموطنان عزیز عرضه نماید.

شما می توانند جهت ارتباط با ما از سراسر کشور با شماره های درج شده در سایت از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب تماس گرفته و مشکلات حقوقی، قضایی، خانوادگی، خود را مطرح کرده و بصورت فوری پاسخ خود را از ما دریافت کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Moshaver Icon
Call Call Eitaa